Naz Reid, ki je bil izbran za najboljšega šestega igralca sezone, je zadel 14 od svojih 16 točk v zadnji četrtini, Karl-Anthony Towns je dodal 20 točk, Mike Conley ob 10 podajah 14 točk, vse v drugem polčasu, Rudy Gobert pa je imel 13 skokov.

Pri domačih je bil na pragu novega trojnega dvojčka z 32 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki srbski center Nikola Jokić. Michael Porter Jr. je prispeval 20 točk, Jamal Murray pa 17, vse v zadnjih dveh četrtinah.

Zadnja je bila na začetku še izenačena, a so se Timberwolves odlepili v zaključnih petih minutah. Najprej je Edwards zadel trojko za vodstvo, nato pa je Reid nanizal par trojk, polaganje in zabijanje. S tem je Minnesota povedla s 94:88 štiri minute in 20 sekund pred koncem.

Jokić je nato prispeval točki in prosti met, a so gostje nadaljevali z uspešnimi akcijami. Gobert je dosegel s polaganjem svoji šesti točki na tekmi, Edwards pa dva prosta meta. Nato je Porter storil prekršek v napadu, Edwards pa je zadel koš in minuto in pol pred koncem povišal na 102:91.

"Soigralci so mi zaupali mete iz vsakega položaja v kritičnih trenutkih dvoboja. Ostal sem zbran in trden, da to upravičim. Ni pa nam bilo lahko. Tekmeci so izvrstni, trdo so se borili, tu so še njihovi gledalci in vzdušje," je na medijem po tekmi povedal Edwards.

"Veliko lahko spremenimo in postanemo boljši, in to bomo morali za napredovanje. V tretjem delu igre nismo igral obrambe in s temi tekmeci ne moreš kar izmenjevati košev in teči gor in dol. V posnetku si bomo ogledali marsikaj, kar smo storili napačno danes in poskušali to izboljšati," pa je dejal trener Nuggets Michael Malone.

Druga tekma teh dveh ekip bo prav tako v Denverju v noči na torek po slovenskem času.